Kwaliteit 2018-03-09T09:05:58+00:00

Leverancier van de beste kwaliteit rundvlees

Swinnen Meat levert het hele jaar door een constante hoeveelheid. Wij produceren betrouwbare kwaliteit en voldoende voorraad. U kunt elk onderdeel van een koe of stier bestellen. Uiteraard verzorgen wij maatwerk; u kiest de snit die u wilt en precies zoals u het wenst: op snit gesneden en verpakt. Zoekt u iets speciaals? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

 

HERKOMST IS HET SLEUTELWOORD

 Swinnen Meat zet kwaliteit voorop en is dan ook HACCP- en FSSC-gecertificeerd. Dat betekent dat wij zijn goedgekeurd op het gebied van voedselopslag, distributie en voedselveiligheid. Traceability – het systeem dat elk stuk vlees kan traceren naar de bron – speelt voor ons hierin een hoofdrol. Dat wij de herkomst van alle geïmporteerde koeien en stieren kunnen traceren, maakt ons bedrijf transparanter.

ONS HYGIËNESYSTEEM

Dat wij alles doen voor voedselveiligheid blijkt onder meer uit ons strenge hygiënebeleid. Elke twee uur onderbreken wij de productie om het materieel, zoals messen, machines en oppervlaktes, te reinigen. Om ervoor te zorgen dat alle medewerkers de werkwijze correct uitvoeren, krijgt iedereen voor aanvang een interne opleiding. Wij houden elkaar in de praktijk graag scherp en bewaken zo de hygiëne en een brandschone werkvloer.

VLEES EN MILIEU

Swinnen Meat is een voorloper in de branche en maakt daarom zo min mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen. We winnen warmte terug uit de koel- en vriesinstallaties voor schoonmaakwater en vullen het tekort aan met een state of the art biomassaketel.

Onze medewerkers

Interne begeleding van onze vakmensen leidt tot verhoging van kwaliteit.  Zo houden wij het niveau van onze medewerkers hoog.

Swinnen Meat werkt samen met het Europees Sociaal Fonds aan duurzame inzetbaarheid. Het doel is om mensen langer en productiever aan het werkt te houden en in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. Dit project wordt meegefinanciert door de Europese Unie.